top of page

Рибарят и неговата душа

„Рибарят и неговата душа“  е поп-опера в две действия на композитора Минко Ламбов, създадена по едноименната приказка на Оскар Уайлд. Премиерата на спектакъла беше осъществена в зала 1 на НДК на 19.05.2015г. Поп-операта  бе изиграна отново в зала 1 на НДК няколко месеца по-късно на 10.11.2015г., след което правата на спектакъла до края на сезона  през 2016г. бяха откупени от ДМБЦ София , на чиято сцена бяха изиграни още 10 спектакъла.

 Създаването на поп-операта „Рибарят и неговата душа“ е изключително събитие в културния живот на страната. Високото майсторство и омагьосващият музикален език на Минко Ламбов увличат в създаването  от нулата на един толкова сложен продукт,  усилията на екип от изключителни творци- либрето Ана Топалова, сценография и 3D визуализации – Полина Герасимова, хореография – Татяна Янева, художник костюми – Павлина Кирякова и Елица Рангелова, техн. осъществяване на костюми – Кремена Халваджиян.

  Едни от най-популярните и можещи  български изпълнители блестят на сцената с образите си на Рибаря - Ненчо Балабанов и Николай Дограмаджиев, Русалката - Весела Бонева и Станислава Христова, Магьосницата - Мариана Попова и Йоанна Драгнева, Душата - Ана Топалова и Амалия Ненова, Отеца - Стефан Владимиров, Дяволът - Джони Илиев и т.н.

   Отново идеята за обединението на различията, този път чрез силата на прошката и  Божията любов, облечени в приказно красивата и вдъхновяваща музика на Минко Ламбов правят поп-операта „ Рибарят и неговата душа“ едно от най- вълнуващите преживявания  и красив спомен за всички онези, които са имали възможността да участват или да присъстват на този изцяло български,  авторски  спектакъл.

bottom of page